Tokyo, 24 Noiembrie 2011- Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI),producatorul automobilelor Subaru, a anuntat astazi ca noul sau produs “SUBARU XV” (XV 2.0i, LHD, specificatii europene) a fost premiat de catre Programul European de Evaluare a Masinilor Noi (Euro NCAP)* cu cea mai mare distinctie de 5 stele in ceea ce priveste pentru testul general de siguranta desfasurat in 2011. Un sistem de evaluare mult mai cuprinzator si riguros a fost pus in aplicare inca din anul 2009 de catre Euro NCAP, care evalueaza “ Protectia Pasagerilor Adulti”, “ Protectia Pasagerilor Minori”, “ Protectia Pietonilor” si “Sistemul de siguranta asistat”. Aceasta distinctie de 5 stele Euro NCAP a fost primita in prealabil si de noul model Legacy lansat acum 2 ani; in acelasi timp Subaru a primit, din partea altor organisme de autoritate, numeroase premii pentru performantele sale in ceea ce priveste siguranta.

*Euro NCAP este o agentie independenta compusa din organizatii guvernamentale europene si organizatii europene de automobilism si de consum. Aceasta evalueaza inca din anul 2007 performanta in ceea ce priveste siguranta masinilor noi.

Subaru a dezvoltat continuu sistemul unic de rezistenta cu cadre in forma de cerc. Această construcţie contribuie la dispersia şi disiparea energiei de impact prin optimizarea structurii de impact. Folosirea unor placi de otel cu un grad mare de intindere a dus de asemenea la imbunatatirea noului XV.

Aceste caracteristici permit reducerea greutatii, o mai mare performanta in siguranta in cazul unei ciocniri la impactul din orice directie si imbunatatirea sigurantei pasagerului. In plus, au fost instalate airbag-uri in scaunele din fata, in dreptul genunchilor soferului si in lateral ( la nivelul trunchiului si airbag-ul cortina).
Caracteristicile de mai sus complementare cu sistemul VDC ( Controlul Dinamicii Vehiculului) sunt oferite in dotarea standard pentru toate modelele, facand astfel din Subaru XV un vehicul extrem de sigur.

FHI isi propune sa ofere “Bucurie si Confort psihic” prin experienta Subaru si propria sa declaratie de brand “Siguranta in miscare“ ca si fundament ; “Bucuria si Confortul psihic” nu sunt posibile fara elementul cheie si anume “Siguranta” . Subaru va urmari siguranta peste tot prin continuarea dezvoltarii tehnologiilor de siguranta activa , pasiva si de evitare a coliziunilor.

Siguranta activa: siguranta imbunatatita prin manevrabilitate si tehnologii de evitare a riscului.

Siguranta pasiva: siguranta imbunatatita prin sistemele de siguranta in caz de coliziune.

Siguranta de evitare a coliziunilor: siguranta imbunatatita prin tehnologii avansate de asistenta la condus ca de exemplu semnale de avertizare si franare autonoma de urgenta.