Pe 13 septembrie, la Frankfurt Motor Show 2011, a avut loc lansarea mondiala a noului model Subaru -XV.
Lansarerea modelului XV plaseaza pentru prima data brandul Subaru in segmentul de crossover compact, unde esentiala este capacitatea de a combina stilul cu functionalitatea. In acest segment extrem de competitive, XV va oferi ceva diferit si va aduce un nou nivel de excelenta in inginerie.
Prin intermediul XV, Subaru si-a atins obiectivul de lansa pe piata un crossover elegant care imbina dinamica condusului care a diferentiat intotdeauna modelele Subaru, oferind in acelasi timp un nivel superior de functionalitate si eficientizarea a consumului de combustibil.

Interiorul XV cuprinde:
Un habitaclu spatios
O zona de depozitare spatioasa si usor de utilizat
Usi cu dimensiuni extinse si o pozitie a scaunelor care permite o intrare si iesire facila
Spatii amplu de stocare pentru obiecte mici, prevazute in puncte ideale
Un Multi-Function Display (MFD) de dimensiuni mari, extrem de vizibil in sectiunea superioara de mijloc a tabloului de bord, pentru o conducere confortabila

Design exterior
XV este un nou tip de crossover care combina o forma eleganta, dinamica, cu o caroserie masiva care sporeste sentimentul de functionalitate asociat unui SUV.
Grila hexagonala si farurile “ochi de soim” subliniaza unicitatea identitatii noului model Subaru, in timp ce jentile impunatoare, cu un design inovativ, si finisajele metalice ii confera XV-ului aspectul sportiv.
Extremitatile barelor de protectie fata/spate au fost concepute cu margini speciale care imbunatatesc performantele aerodinamice ale vehiculului sicontribuie, de asemenea, la eficientizarea consumului de combustibil.

Design interior
Interiorul modelului este dovada faptului ca designerii Subaru au facut tot posibilul pentru a evidentia calitatile materialelor alese si pentru a oferi pasagerilor sentimentul unui spatiu de calitate in timpul drumului.XV beneficiaza de un interior premium, care combina armonios calitatile tactile si emotionale ale materialelor folosite – piele, metal si panza
Ecranul Multi-Function este foarte vizibil in sectiunea superioara de mijloc a tabloului de bord, oferind conducatorului auto si pasagerilor toate informatiile necesare intr-un format extrem de intuitiv

Motorizare si transmisie
A treia generatie a motorului Subaru Boxer, prezentat anul acesta cu un design nou, este instalat pe modelele 1.6 si 2.0 benzina. Acest motor este cunoscut prin capacitatea de a eficientiza consumul de combustibil si imbunatatirea performatele masinii.
O versiune imbunatatita a motorului Subaru Boxer Diesel a fost special creat pentru piata europeana si este recomandata pentru modelul XV.
In egala masura, Subaru a dezvoltat pentru modelul XV o versiune imbunatatita a transmisiei CTV (Continuously Variable Transmission) care sporeste fiabilitatea si protejeaza mai mult mediul inconjurator.
Eficientizarea consumului de combusitbil este de asemenea imbunatatita prin noul sistem stop-start, care are funtia de a permite o pornire in numai 0.2 secunde la la oprire.

Siguranta
O serie de caracteristici cheie vor plasa XV intre cele mai sigure modele.
Prin integrarea ferestrelor partiale in portierele din fata si pozitionarea oglinzilor exterioare, vizibiliatea a fost sporita si punctele-moarte au fost reduse.
In plus, fata de airbag-uri SRS pentru sofer si pasageri, frontale si laterale, o dotare standard pentru toate modelele XV sunt airbagurile pentru genunchi pentru sofer.
VDC (Vehicle Dynamics Control) este, de asemenea, o dotare standard pentru toate modelele. Timpul de interventie a fost optimizat, iar o functie de asistenta la franare este incorporata in sistem.
Modelul va fi disponibil in Romania, incepand cu luna februarie 2012.

Dimensiuni
Lungime x Latime x Inaltime (mm): 4450 x 1780 x 1570
Ampatament (mm): 2645