• SUBARU MOTORS TRADING S.R.L

OUTBACK EyeSight® EyeSight® Driver Assist Technology

TEHNOLOGIA DE ASISTENȚĂ A ȘOFERULUI DE LA SUBARU

La Subaru, vedem securitatea ca întreg, iar o parte importantă a acesteia este un sistem proactiv pentru prevenirea accidentelor. De aceea am creat EyeSight, sistemul nostru unic de asistență. Ca o pereche suplimentară de ochi, EyeSight funcționează cu două camere care captează imagini color tridimensionale, aproape ca ochiul uman. Din aceasta, sistemul calculează forma, viteza și distanța obiectelor, fie că sunt mașini, motociclete sau pietoni. Dacă există riscul unei coliziuni, se emite un avertisment și se frânează automat dacă este necesar. EyeSight ajută șoferul și oferă un plus de securitate modelului Outback.

ASISTENȚĂ PENTRU CONDUCERE

Pilot automat adaptiv

EyeSight funcționează, de asemenea, ca un adaptor de control al vitezei de croazieră. Cu două camere, acest sistem detectează participanții la trafic care vă preced și le consideră ca fiind obstacole. În acest fel, distanța rămâne constantă, prin frânare și accelerație în domeniul de setare (de la 0 la 180 km/h), și puteți alege patru nivele de distanță.

Avertizare privind deplasarea involuntară din banda de circulatie

Dacă vă deplasați involuntar de pe banda de circulatie fara a seta indicatorul de direcție, asistentul de schimbare a benzii vă avertizează cu un beep iar volanul va vibra. Asistentul de mentinere a benzii de circulatie detectează stabilitatea direcțională și vă avertizează atunci când mașina se deplaseaza in zig-zag.

Avertizare privind pornirea vehiculului din față

Când sunteți în trafic iar EyeSight înregistrează faptul că vehiculul din fața dumneavoastră s-a pus în mișcare, atunci sistemul vă avertizează cu un sunet dublu și un semnal vizual.

PREVENIREA ACCIDENTELOR

Sistem de franare asistat anti-coliziune

Daca există un risc de coliziune, sistemul informează conducătorul auto cu un avertisment sonor și o lumină de avertizare. Dacă șoferul nu răspunde, sistemul ajută la încetinirea sau oprirea treptată a vehiculului. Sistemul evită o posibilă coliziune sau reduce viteza de impact. Când sistemul întâmpină o eventuală coliziune frontală și conducătorul auto încearcă o manevra de evitare prin mișcări rapide ale volanului, sistemul asistă prin frânare.

Sistem anti-coliziune

Când va puneți în mișcare iar EyeSight detectează un obstacol în fața dvs., sistemul emite mai multe avertizări sonore, declanșează o lumină de semnalizare pe tabloul de bord și reduce puterea motorului, pentru a reduce riscul de tamponare.