• SUBARU MOTORS TRADING S.R.L

Siguranta – Forester

VIZIUNEA NOASTRĂ. SIGURANŢA DUMNEAVOASTRĂ.

Ce se ascunde sub caroserie:
Forester oferă o superbă manevrabilitate, stabilitate asigurată de tracţiunea integrală şi sisteme avansate de siguranţă activă pentru controlul autovehiculului în momente imprevizibile.

Funcţionalitate:
Reacţia rapidă şi previzibilă vă ajută să evitaţi pericolul. Deoarece cel mai bun mod pentru a supravieţui unui accident este evitarea acestuia.

Siguranţa activă – proiectată pentru evitarea coliziunilor.
Obiectivul Subaru este: încredere inspirată de liniştea şi siguranţa la bordul autovehiculelor noastre. Aceasta înseamnă să aducem în viaţa fiecăruia mobilitatea sigură pentru o conducere lipsită stres, astfel încât dumneavoastră să vă concentraţi pe aventura reconfortantă oferită de Forester. Multe dintre dotările care fac din Forester un autovehicul atât de plăcut de condus contribuie şi la implicarea semnificativă a acestora în protejarea ocupanţilor. Manevrarea stabilă şi agilă a sistemului Symmetrical AWD asigură controlul autovehiculului, indiferent de condiţiile meteorologice. Centrul de greutate mai coborât al motorului SUBARU BOXER creşte nivelul de siguranţă, autovehiculul fiind mai aproape de suprafaţa de rulare. Sistemul standard de control al dinamicii autovehiculului şi frânele de dimensiune generoasă asigură reflexele rapide ale autovehiculului, iar suspensiile hidraulice reduc vibraţiile excesive, oferind mai multă încredere şoferului. Toate acestea deoarece Subaru crede că cel mai bun mod de a supravieţui unei coliziuni este evitarea acesteia.

SIGURANTA ACTIVĂ

Vizibilitate

Forester este foarte apreciat pentru vizibilitatea superioară oferită. Datorită reproiectării stâlpului A şi integrării geamurilor partiţionate în portierele faţă, am reuşit să reducem semnificativ unghiul mort. De asemenea, oglinzile laterale au fost amplasate pe panourile portierelor, creând un câmp vizual extraordinar de larg. Deoarece puteţi vedea cu uşurinţă atât în faţă, cât şi în spate, condusul pe străzile înguste din oraş nu va fi niciodată o problemă.

Vizibilitate optimă în spate. Parcare foarte simplă.

Sistemul camerei video retrovizoare este dotare standard la modelul FORESTER. La selectarea treptei marşarier, camera transmite pe afişajul planşei de bord al modelului Forester o imagine color în timp real şi linii de ghidare care vă ajută la manevrele de parcare.

Controlul dinamicii autovehiculului

Dotare standard la toate modelele Forester, sistemul de control al dinamicii autovehiculului (VDC) monitorizează şi analizează prin intermediul mai multor senzori dacă autovehiculul urmează sau nu traiectoria dorită de şofer. Dacă la efectuarea virajelor sau la evitarea unor obstacole, autovehiculul se apropie de limita de stabilitate, atunci sistemul AWD cu distribuţie a cuplului, puterea motorului şi frânele pentru fiecare roată se reglează astfel încât să asiste şoferul la menţinerea direcţiei autovehiculului.

Sistem de franare performant

Sistemul ABS cu 4 canale functioneaza impreuna cu un sistem electronic de distributie al fortei de franare. In timpul franarii de urgenta, sistemul de asistenta la franare exercita imediat o presiune maxima de franare, chiar daca soferul nu apasa suficient pedala de frana.

Functia Hill Start Assist activeaza frana de parcare pentru a facilita plecarea in rampa.

SIGURANTA PASIVĂ

Cadru de ranforsare în formă de cerc

Cadrele de ranforsare în formă de cerc întăresc acoperişul habitaclului, portierele, stâlpii şi podeaua. Acest design ajută la dispersia şi disiparea energiei de impact, protejând pasagerii în caz de coliziune, prin utilizarea de materiale foarte rezistente şi amplasarea acestora în puncte strategice. Deşi rigiditatea torsională a fost mărită pentru a creşte rezistenţa cadrului, per total cadrul rămâne uşor.

Motor cu funcţie de desprindere în caz de impact

Când este vorba de siguranţa dumneavoastră, fiecare Subaru depăşeşte cu mult practica obişnuită. În cazul unei coliziuni frontale, motorul SUBARU BOXER şi transmisia sunt proiectate să absoarbă energia de impact şi să nu intre în habitaclu pentru a vă proteja.

Scaune, centuri de siguranţă şi airbaguri SRS*

Dotările standard la toate modelele Forester includ airbaguri frontale SRS*, airbaguri frontale laterale şi airbaguri cortină SRS*. De asemenea, în cazul unui impact frontal, airbagul SRS* pentru genunchi creşte gradul de protecţie a extremităţilor inferioare pentru şofer. Centurile de siguranţă cu reglare pe înălţime sunt prevăzute cu dispozitive de pretensionare pentru menţinerea fermă a pasagerilor în scaun, precum şi limitatoare de sarcină pentru reducerea presiunii în zona toracică. În cazul unei coliziuni din spate, scaunele faţă utilizează cadre rigide, tetiere robuste şi elemente de detaliu cum ar fi reazemele absorbante de energie ale arcurilor din scaune, toate pentru reducerea riscului de traumatism cervical.

Protecţia pietonilor

Spaţiul din autovehicul care absoarbe şocul impactului ajută la reducerea gradului de accidentare a pietonilor, acelaşi rol avându-l şi bara de protecţia frontală cu caracteristică de absorbţie a energiei, cu zona special proiectată în jurul ştergătoarelor de parbriz. Şi pentru a asigura protecţie în zona capului, în partea din faţă am implementat o construcţie de tip divizat.

Clasificare EURO NCAP de 5 stele

Noul Subaru Forester a obţinut punctajul maxim de 5 stele la ultimele teste de evaluare a performanţelor de siguranţă Euro NCAP (Programul european de evaluare a siguranţei autovehiculelor noi).