• SUBARU MOTORS TRADING S.R.L

Puterea de partea ta

Avantajele motoarelor cu cilindrii dispusi orizontal-opus

motor SubaruMotoarele Subaru cu cilindri dispusi orizontal-opus sunt cele care fac posibila dispunerea intregului tren de rulare. Caracteristica principala a acestei configuratii plate a motorului este anularea reciproca a vibratiilor dintre cilindrii opusi . In comparatie cu motoarele cu cilindri in linie sau in V, aceasta asigura furnizarea lina si continua a puterii pe intregul interval de turatii (din nou, secretul este simetria). Si mai important, acest tip de motor este mai scurt si mai mic decat alte motoare, ceea ce inseamna ca putem face motoare mai compacte, mai usoare si foarte rigide.

Acest lucru ne permite sa plasam motorul mult mai jos in sasiu, pentru a obtine un centru de gravitatie coborat. Atat motoarele cu cilindri in linie cat si cele in V au avantajele si dezavantajele lor – asa cum puteti observa mai jos. Dar avantajele motorului tip „Boxer” ne-au demonstrat atat noua cat si proprietarilor de Subaru ca aceasta este cea mai buna cale de a valorifica performanta si de o asocia cu o manevrabilitate remarcabila.

Indiferent de drum, de conditiile meteo, indiferent de provocari, noi consideram ca aceasta este calea catre adevaratul rafinament.

1. Motorul Subaru cu cilindri orizontal compusi

2. Motoarele cu cilindri in linie
Acest model este conceput in conformitate cu principiile ingineriei. Echilibrul este bun, dar in practica, este dificil sa pastrezi rigiditatea si sa eviti vibratiile nedorite, din cauza miscarii cilindrilor in sus si in jos.

3. Motoarele cu cilindri in V
Ideea este buna in teorie. Daca ai un motor mai compact, vei neutraliza tendinta pistoanelor de a lupta unul impotriva celuilalt. Totusi, la turatii si la cupluri mari tot te vei confrunta cu vibratii nedorite.