• SUBARU MOTORS TRADING S.R.L

Principiul AWD

De ce foloseste Subaru sistemul AWD

Subaru a lucrat aproape 40 de ani la dezvoltarea unui sistem Symmetrical AWD. Acest sistem împreună cu motorul SUBARU BOXER cu o dispunere aproape perfect simetrică maximizează puterea oferită cu o excepţională tracţiune, pentru un control total în aproape orice condiţii şi conferind încredere şi satisfacţie la fiecare kilometru parcurs.

SYMMETRICAL AWDSYMMETRICAL AWD

De la introducerea in anul 1972 a sistemului Symmetrical All-Wheel Drive, Subaru si-a dezvoltat continuu tehnologia pentru a veni in intampinarea cerintelor tot mai pretentioase ale soferilor din intreaga lume. Orice autovehicul Subaru este proiectat de la inceput pentru a furniza tractiunea si stabilitatea AWD, prin dispunerea simetrica, in linie dreapta, a motorului si transmisiei. Puterea se transmite la toate rotile intr-un mod simplu si direct, pentru a crea un echilibru perfect natural si o senzatie pura de control al autovehiculului.

SUBARU BOXERSUBARU BOXER

Configuratia orizontal-opusa a motorului SUBARU BOXER pozitioneaza pistoanele la 180 de grade pe ambele laturi pentru a realiza un profil mai coborat si mai plat in comparatie cu alte tipuri de motoare. Astfel, motorul si autovehiculul in general beneficiaza de un centru de greutate coborat si de un echilibru mai bun. In plus, miscarile pistoanelor opuse se contrabalanseaza, contribuind in mod firesc la reducerea vibratiilor.

 

Trei avantaje distinctive ale sistemului de transmisie Subaru

Tractiune mai bunaTractiune mai buna

DIFERENTA: Fie ca rulezi in conditii meteorologice dificile, fie ca reactionezi pentru a evita un accident, sistemul Subaru AWD este proiectat sa asigure o tractiune exceptionala si implicit incredere extraordinara, antrenand permanent toate rotile.
MOTIVUL: Controlul mai bun inspira o mai mare incredere.

Echilibru mai bunEchilibru mai bun

DIFERENTA: Datorita configuratiei orizontal-opuse, motorul SUBARU BOXER este mai plat si poate fi pozitionat mai jos decat alte motoare.
EXPLICATIE: Un centru de greutate coborat pentru intregul autovehicul asigura o manevrare mai echilibrata si stabilitate mai mare la abordarea virajelor.

Functionare mai linaFunctionare mai lina

DIFERENTA: Pistoanele motorului SUBARU BOXER sunt dispuse plat pe fiecare latura a arborelui cotit si datorita configuratiei orizontal-opuse, miscarea pistoanelor se contrabalanseaza.
EXPLICATIE: Aceasta actiune de “atac-contraatac” neutralizeaza vibratiile, ceea ce contribuie la o functionare lina.