• SUBARU MOTORS TRADING S.R.L

Motorul BOXER DIESEL

Revolutionarul SUBARU BOXER

Acest motor nu reprezintă doar o nouă evoluţie a modelelor diesel – este o revoluţie! Este pentru prima oară când un motor diesel cu cilindrii dispuşi orizontal-opus este instalat pe un automobil. Acesta este SUBARU BOXER DIESEL.

Montat pe legendarul sistem de tracţiune integrală Symmetrical AWD, motorul beneficiază de caracteristici cheie, cum ar fi: vibraţii reduse şi acceleraţie extrem de rapidă. Remarcabil prin inerţie şi frecare minime, combinate cu un cuplu uriaş, acest pachet anulează orice prejudecăţi pe care le-aţi putea avea referitor la motoarele diesel. Echilibrul său perfect şi centrul de greutate jos vă asigură o experienţă de conducere uluitoare, cu stabilitate unică, în orice călătorie.

Subaru Boxer DieselSUBARU BOXER DIESEL

Designul intrinsec al motorului orizontal-opus îi asigură o turaţie extrem de lină, iar mişcarea pistoanelor opuse neutralizează vibraţiile. Acum, toate avantajele demonstrate ale motorului boxer pe benzină sunt disponibile, în premieră, într-un pachet diesel. Creat pentru a optimiza ADN-ul Subaru, acest motor oferă un mare salt înainte în tehnologia motoarelor.

Avantajele motorului SUBARU BOXER DIESEL

  • Răspuns excepţional la apăsarea pedalei de acceleraţie
  • Cuplu foarte mare la turaţii joase
  • Emisii reduse de CO2
  • Stabilitate şi silenţiozitate de înaltă clasă
  • Economic, consum de combustibil optimizat
  • Greutate redusă, compact şi extrem de rigid
  • Echilibru perfect şi centru de greutate jos
  • Vibraţii scăzute

Exploatând la maximum potenţialul designului motorului boxer, Subaru a preluat aproape integral motorul pe benzină existent, pentru a crea în premieră mondială un motor BOXER DIESEL DOHC pentru dotarea unui automobil. Consumul eficient de combustibil (5,4 litri/100 km, combinat, XV) şi emisiile de CO2 (141 g/km, combinat, XV) sunt la nivele optime, datorită dezvoltării sistemelor avansate common rail şi EGR (recirculare a gazelor de eşapament). Pentru un consum mai eficient de combustibil, a fost incorporată şi o servodirecţie electrică. De asemenea, s-au utilizat tehnologiile inspirate din motoarele turbo de raliu, obţinându-se astfel un motor curat şi puternic, care furnizează o putere de 110 kW (150 CP) şi un cuplu de 350Nm (35,7 kgfm).